Nosaltres


Cia Passabarret es funda el maig de 1995 a Valls (Tarragona), amb joves artistes de carrer que decideixen ordenar i posar en escena alguns dels seus números més elaborats. Així va sorgir el seu primer espectacle Qui té la pela?, una proposta eminentment malabar que va ser inclosa en la 13 Marató de l'Espectacle al Mercat de les Flors de Barcelona (maig de 1996), fet que va permetre que el grup es donés a conèixer al gran públic.

A poc a poc, Cia Passabarret va anar recorrent pobles i ciutats de Catalunya, presentant espectacles per a tot tipus de públic i d'ambient: des de tallers, animació infantil, espectacles de foc i fins espectacles per a adults i cercaviles.

L'escissió de la companyia el 1999 va paralitzar la seva trajectòria temporalment, però aviat arriba el seu nou espectacle Giravolt (2001), que va suposar el renéixer del grup, gràcies a l'entrada de nous membres com Jordi Gómez (que havia treballat amb Monti & Cia o el Circ Raluy). El seu aterratge a Passabarret implica també l'arribada de nous artistes al grup, que renoven generacionalment la companyia i impulsen tant la seva la tasca artística com la producció d'espectacles i esdeveniments.

El primer espectacle amb el qual han girat per tot Espanya és el show itinerant i musical Tandarica Orkestar (2004), que els ha portat als més destacats festivals de teatre de carrer d'Espanya, actuant fins i tot a Mònaco, París, Holanda o Matanzas (Cuba), i al costat d'alguns dels més importants noms de la música balcànica, com Fanfare Ciocarlia o Emir Kusturica.

En els últims anys han treballat al costat d'artistes com Peter Ercolano (pallasso italià), Maku Jarrak, Pepa Plana o El Capitán Maravilla, encara que destaca la influència de destacats pallassos com Chacovachi o Jango Edwards, amb qui han col.laborat estretament. Concretament, al costat de Jango Edwards, el 2010 van estrenar a Fira Tàrrega l'espectacle Big Boss & Tandarica Circus, en el qual el clown americà exerceix de cap de cerimònies.

Al 2014 van iniciar la seva primera gira amb carpa pròpia per Catalunya, Tandarica Circus Experience, sent el segon circ català en ruta en tot l’any. També al 2014 van començar a treballar per Pallassos Sense Fronteres, amb qui van fer la seva primera expedició a Jordània.

Cia. Passabarret realitza anualment una mitjana de 100 actuacions amb les seves diferents propostes, i a l'octubre de 2012 va obrirt el seu propi centre de creació i producció d'espectacles anomenat La Circoteca, a més de la seva escola de circ. La Circoteca ha estat premiada amb el Premi de Circ Zirkòlika 2015, en la categoría de millor iniciativa per la projecció de circ de Catalunya.

Actualment, Cia. Passabarret està integrada per Dèlia Batet (única supervivent des de la creació de la companyia), Oriol Llop i David Sancho.


Històric d'espectacles de Cia. Passabarret:

- Qui té la pela? (1995)
- Foc (1996)
- Vham! (1997)
- Joguines (1998)
- Giravolt (2001)
- Més Joguines (2002)
- Tandarica Orkestar (2004)
- Taller La Berta (2005)
- Pequenho (2007)
- Cabaret Beso a Beso (2007)
- Cabaret Pallassatta (2008)
- La Fàbrica de tires (2008)
- El Temple d'Agni (2010)
- Big Boss & Tandarica Circus amb Jango Edwards (2010)
- Convictus (2011)
- Tandarica Circus (2012)
- Rodolfo&Rita (2013) 
Tandarica Circus Experience (2014)